Combat de gladiadors a Tarraco ! (Experiència del Festival Tarraco Viva)

Hola amics

Us escric aquests ratlles per fer-vos partíceps d’una fantàstica experiència que he tingut el plaer de viure aquest cap de setmana a Tarragona.

En concret, he estat testimoni d’apassionants lluites de gladiadors a l’incomparable escenari de l’amfiteatre romà de Tarragona, en el mar de la XV edició del Festival de recreació romana Tarraco Viva.

Tarraco Viva 2013 (6)
Fa 2.000, l’espectacle de gladiadors (la  Munera gladiatora) era l’espectacle més esperat i desitjat pels romans dels jocs; avui, segueix sent l’espectacle més atractiu del de per si interessant cartell d’activitats del Festival Tarraco Viva.

Tarraco Viva 2013 (4)De la mà dels italians Ars Dimicandi, ens van oferir verídiques i fidels representacions de lluites de gladiadors, amb un clar carater pedagògic però alhora impactant actuació.

L’espectacle no es limità a la lluita cos a cos. Els integrants d’Ars Dimicandi van explicar els tipus d’armes i les diferències entre els gladiadors i els legionaris que lluitaven a la sorra.
Els legionaris havien de matar ràpid mentre que els gladiadors havien d’arribar al cansament extrem, així que atacaven lentament ferint l’adversari de manera lleu però constant.
Aquesta pràctica era clau perquè els espectadors gaudissin molt més de la sessió de lluita, que podia allargar-se durant dies.

Tarraco Viva 2013 (7)
La participació del public, amb les grades de l’amfiteatre, plenes de gom a gom, va ser determinant, doncs varem tenir el «plaer» d’emetre el veredicte del combat, jutjant si aquest havia estat entretingut, demanant clemència i que continués la lluita, o per contra esperava més dels combatents, demanant la mort del gladiador vençut.

Tarraco Viva 2013 (3)
Al final a més, vam tenir l’oportunitat de veure de més aprop i «tocar» els herois gladiadors. 🙂

 

Tarraco Viva 2013 (8)Encara esteu a temps de gaudir-ho, doncs durant tota aquesta setmana i el cap de setmana en especial, es realitzaran aquestes activitats del Festival Tarraco Viva, tant relacionades amb la lluita de gladiadors, com desfilades i lluites de legionaris, judicis, mercats, degustacions i àpats complets a l’estil romà… tot plegat amb un exquisit rigor històric.

Alhora podreu visitar gratuitament tots nombrosos vestigis romans de Tarragona, que recorden l’esplendor de la Imperial Tarraco (Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco)

Tarraco Viva 2013 (1)

Si voleu més informació per assegurar-vos una entrada us passo el programa d’activitat d’enguany:
http://www.tarracoviva.com/cat/programa_2013/


Víctor Bertran
www.limes.cat

Acerca de Víctor Bertran

Víctor Bertran Cortada (Barcelona) es empresario, Licenciado en ADE por la Universitat de Barcelona, Máster en Dirección de Marketing por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Mediterraneo Antiguo por la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) junto con la UAB y la UAH. Es un apasionado y estudioso de la Roma Clásica y todo lo que la relaciona hasta nuestros tiempos, en especial de la Antigua Roma. Ha viajado por todo el Mediterráneo y Europa siguiendo las huellas del mundo antiguo, con mención destacada con el Imperio Romano, visitando y estudiando numerosos yacimientos arqueológicos. Imparte conferencias y cursos relacionados con el mundo clásico en diversos centros culturales. Publica periodicamente articulos en varias revistas especializadas en historia, como Antrophistoria.
Esta entrada ha sido publicada en Sense Categoria y etiquetada como , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario