Xerrada: “El meravellós món dels Romans” a Primària

Benvolguts amics

Us vull fer partíceps de la meva darrera conferència – xerrada “El Meravellós món dels Romans”.

En concret, aquest cop vaig poder gaudir d’uns assistents excepcionals, doncs eren nens i nenes de primària de l’Escola Frederic Mistral.

Aprofitant que estaven immersos treballant en un projecte relacionat amb la Civilització Romana, l’escola va contactar amb mi i molt gustosament vaig acceptar-ho per a poder compartir amb els alumnes tots els coneixements en comú.

Xerrada_Romans (3)Ens ho vam passar molt bé, vam aprendre molt i vaig poder comprobar el bon nivell i coneixement que tenen dels romans i tot allò que els envolta.

Xerrada_Romans (2)
Cadascú va mostrar-me un mural-dibuix relacionat amb la civilització romana i val a dir que molts d’ells estaven molt ben fets!

Xerrada_Romans(5)
Vam parlar de l’arquitectura, les termes, els jocs i els amfiteatres, l’exèrcit, els vestits i les modes, les classes socials i el paper dels esclaus, les carreteres, els vaixells, les fronteres i muralles, els barbars, l’organització de l’Imperi, el paper de l’Emperador i el Senat, fins i tot del llatí……i no podia faltar, de Juli Cèsar i Cleòpatra.

Xerrada_Romans (1)
ja a les acaballes també vam poder fer una divertida i rigurosa recreació de com s’equipaven i lluitaven els soldats romans.

Xerrada_Romans_Frederic Mistral (2)

Va ser una jornada molt agradable. Gràcies a l’Escola Frederic Mistral i als seus alumnes de 2on de Primària.

Víctor Bertran
www.limes.cat

Acerca de Víctor Bertran

Víctor Bertran Cortada (Barcelona) és empresari, Llicenciat en ADE per la Universitat de Barcelona, Master en Direcció de Màrqueting per la Universitat Pompeu Fabra. És un apassionat i estudiós de la Roma Clàssica i tot el que la relaciona fins els nostres temps, en especial del seu període Imperial. Ha viatjat arreu del Mediterrani i Europa seguint les petjades de l'antic Imperi Romà, així com visitat i estudiat nombrosos jaciments arqueològics. Imparteix conferències i cursos relacionats amb la Roma Clàssica a diversos centres culturals. Publica periòdicament articles a vàries revistes especialitzades en històira, com Antrophistoria.
Esta entrada fue publicada en Sense Categoria. Guarda el enlace permanente.

Leave a Reply