Xerrada: «El meravellós món dels Romans» a Primària

Benvolguts amics

Us vull fer partíceps de la meva darrera conferència – xerrada «El Meravellós món dels Romans».

En concret, aquest cop vaig poder gaudir d’uns assistents excepcionals, doncs eren nens i nenes de primària de l’Escola Frederic Mistral.

Aprofitant que estaven immersos treballant en un projecte relacionat amb la Civilització Romana, l’escola va contactar amb mi i molt gustosament vaig acceptar-ho per a poder compartir amb els alumnes tots els coneixements en comú.

Xerrada_Romans (3)Ens ho vam passar molt bé, vam aprendre molt i vaig poder comprobar el bon nivell i coneixement que tenen dels romans i tot allò que els envolta.

Xerrada_Romans (2)
Cadascú va mostrar-me un mural-dibuix relacionat amb la civilització romana i val a dir que molts d’ells estaven molt ben fets!

Xerrada_Romans(5)
Vam parlar de l’arquitectura, les termes, els jocs i els amfiteatres, l’exèrcit, els vestits i les modes, les classes socials i el paper dels esclaus, les carreteres, els vaixells, les fronteres i muralles, els barbars, l’organització de l’Imperi, el paper de l’Emperador i el Senat, fins i tot del llatí……i no podia faltar, de Juli Cèsar i Cleòpatra.

Xerrada_Romans (1)
ja a les acaballes també vam poder fer una divertida i rigurosa recreació de com s’equipaven i lluitaven els soldats romans.

Xerrada_Romans_Frederic Mistral (2)

Va ser una jornada molt agradable. Gràcies a l’Escola Frederic Mistral i als seus alumnes de 2on de Primària.

Víctor Bertran
www.limes.cat

Acerca de Víctor Bertran

Víctor Bertran Cortada (Barcelona) es empresario, Licenciado en ADE por la Universitat de Barcelona, Máster en Dirección de Marketing por la Universidad Pompeu Fabra y Máster en Mediterraneo Antiguo por la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) junto con la UAB y la UAH. Es un apasionado y estudioso de la Roma Clásica y todo lo que la relaciona hasta nuestros tiempos, en especial de la Antigua Roma. Ha viajado por todo el Mediterráneo y Europa siguiendo las huellas del mundo antiguo, con mención destacada con el Imperio Romano, visitando y estudiando numerosos yacimientos arqueológicos. Imparte conferencias y cursos relacionados con el mundo clásico en diversos centros culturales. Publica periodicamente articulos en varias revistas especializadas en historia, como Antrophistoria.
Esta entrada fue publicada en Sense Categoria. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario